Keittiö on kodin sydän!

28.5.2018
Silva Siponkoski

Meillä on vuosien aikana suunniteltu erityisesti iäkkäille asukkaillemme mieluisa ruokalista. Listalle nostetaan joka vuosi asukkaiden toiveiden mukaan uusia ruokalajeja. Kun sukupolvet vaihtuvat niin ruokaan liittyvät tottumuksetkin muuttuvat. Ruokalistan pitää siis elää ajassa.


Helsingin Seniorisäätiön sr ravintokeskuksen väki valmistaa päivässä noin 2000 annosta. Lähes kaikki annokset tehdään raaka-aineista lähtien itse. Seuraamme satokausi-ajattelua ja raaka-aineita hankitaan aina sesongin mukaan. Satokaudet näkyvät myös Säätiön Tapakulttuurioppaassa ja sieltä löytyy muun muassa sadonkorjuuviikko, silakkamarkkinat sekä vuotuiset juhlapäivät herkkuineen.


Vuonna 2018 olemme ottaneet käyttöön uuden tuotannonohjausjärjestelmän josta löytyy käyttäjille julkaistava e-ruokalista. Ruokalistasta näkee ruokalajin lisäksi ravintoarvot, allergeenit ja ruuan soveltuvuuden esimerkiksi rakennemuutettua ruokavaliota noudattaville asukkaille.  Heidän kohdallaan on erityisen tärkeää huolehtia riittävästä ravinnonsaannista.  Ruokalistan taustalla on Helsingin Seniorisäätiön oma reseptiikka jonka avulla pystymme sekä vastaamaan toiveisiin, että huolehtimaan mahdollisimman pienestä hävikistä.
Ruokalistaan voit tutustua http://aromimenu.cgisaas.fi/SeniorisaatioAromieMenus/Default.


Tiedustelut Aromimenusta tai reseptiikasta

Hannu Ali-Vehmas, ravintopäällikkö

hannu.ali-vehmas (@) seniorisaatio.fi 

Jaa uutinen Somessa:

Facebook-sivumme

Instagram-sivumme