Marianpiha

Pihalla käydään istuskelemassa, tutkailemassa, haistelemassa ja maistelemassa. Paljon muistoja syttyy asukkaidemme mieliin tutuista tuoksuista, mauista ja kukkaloistosta. Asukkaamme saavat pihasta iloa pitkälle syksyyn. Joulun alussa vapaaehtoiset käyvät vielä loihtimassa Marianpihasta taianomaisen joulupihan, jota asukkaamme voivat ihastella ulkona sekä ikkunasta käsin sisältä.

Vuosi 2017 on lähtenyt käyntiin ja pyydämme vapaaehtoisia mukaan puutarhahommiin.

Pihakauden toteuttaminen on aloitettu jo suunnittelulla ja valmisteluilla. Maaliskuun alusta alkaen asukastoiminnan ohjaaja Sirkka Harakka pitää osastoilla Sirkan siemenpajaa, jossa istutetaan ensimmäisten yrttien ja muiden kasvien siemenet tälle vuodelle.  Tämän lisäksi ohjelmassa on erilaisia retkiä, kuten retki Rauhan asemalle ja kevätmessuille. Retkiltä haemme inspiraatiota ja ideoita pihaa varten. Toivomme, että maa sulaa toukokuun alkuun mennessä, jolloin aloitamme Pihatyöpäivät. Pihatyöpäivissä, istutamme, kastelemme, haravoimme ja ennen kaikkea nautimme luonnossa olemisesta. Pihatyöpäiviä järjestetään toukokuusta alkaen koko kesän ajan.

Tällä kaudella teemana on Suomi 100 - vuotta ja sen kunniaksi on suunnitelmissa perinneperennojen ja hyötykasvien istutusta sekä teemaan liittyviä kesäkukkaistutuksia.

Toivotamme lämpimästi kaikki puutarhatöistä innostuneet aina vauvasta vaariin mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan Marianpihaa vuodelle 2017.  Toimintamme on avointa ja kaikkiin ryhmiin, retkille sekä pajoihin saa osallistua. Pihaa saa myös käydä ohikulkiessaan hoitamassa ja kastelemassa milloin vain.

Alla on suunnitelma aikatauluista, ryhmistä ja retkistä, joita kevään 2017 aikana toteutamme. Suunnitelma tarkentuu koko kevään ajan. Pidätämme oikeuden aikataulun muutoksiin.

Maalis-, huhti-, toukokuu

  • to 2.3. Pihan siivouspäivä ja kesän suunnittelua klo 13.00
  • to 30.3. Vihreän veräjän Puutarhapäivä Rauhan asemalla http://www.vihreaveraja.fi/?x178762=281298  
  • to 6.4. Kevätmessut Messukeskuksessa klo 10.00 omakustanteisesti liput 11,00 €
  • to 4.5. Orvokkien ja narsissien istutus. Tehdään pihalle orvokeista suuri Suomen lippu klo 11.00
  • ma 15.5. Kaartin soittokunta Mariankodissa klo 14.00 alkaen

Kesä-, heinä-, elokuu

  • Vapaaehtoisporukka kokoontuu yleensä torstaisin n. klo 10. Viestit vaihtuvat sähköpostilistalla. Sateen sattuessa vaihdetaan päivää.
  • to 17.8. Istutustalkoot:  Kukkaenkelit tuovat Flow- festivaaleilta Hartwall oy:n lahjoittamat kesäkukkaistutukset klo 17.00

Päivämäärät ja kellonajat saattavat muuttua. Tämä on alustava ohjelma, päivitämme ohjelmaa ja tiedotamme muutoksista.


Yhteystiedot:

Mari Raatikainen, Pohjois-Haagan palvelukeskus

mari.raatikainen@seniorisaatio.fi

Silva Siponkoski, Vapaaehtoistyön suunnittelija

020 7718 519

silva.siponkoski@seniorisaatio.fi


Yhteistyökumppanit 2015:

Amos Andersonin taidemuseo

Kaupunkiviljely-yhdistys Dodo Ry/ Kääntöpöytä

Gardenia

Metsäpirtti/ Hsy

Humanistinen ammattikorkeakoulu sen49saa2

Multasormi / Agrimarket Hyvinkää

Pohjois-Haagan palvelukeskus

Vihreä Veräjä - hanke

Stara / kaupunkitekniikan rakentaminen

Seuraa hanketta myös facebookissa https://www.facebook.com/luovapiha

Mariankodin ankeahko ja tylsä etupiha puhkesi vuonna 2015 kukkaansa, kun Marika Turtiainen teki opinnäytetyönään, Luovan pihan. Pihaa suunniteltiin Turtiaisen ohjauksessa lukuisten vapaaehtoisten, asukkaidemme ja työntekijöidemme voimin. Suunnitelmien pohjalta Turtiainen ja ahkera vapaaehtoistyöntekijöidemme joukko loihtivat upean pihan Mariankodin asukkaiden ja työntekijöiden sekä Pohjois-Haagalaisten iloksi.

Marika Turtiainen, Luova piha tuottaja /työpajaohjaus

marika.luova@gmail.com