HELSINGIN SENIORISÄÄTIÖN VANHAINKODIT

Vanhainkotimme sijoittuvat lähelle Kehä I:stä. Jokaisella talolla on oma historiansa ja luonteensa. Kodeista osa on saneerattu 2000-luvulla ja osa odottaa vielä muutostyötä. Jokaisen kodin ympärillä on piha-alueita joissa voi nauttia vuoden aikojen vaihtelusta. Kerrostaloissa on isot parvekkeet joihin pääsee haukkaamaan raitista ilmaa, jos ei jaksa siirtyä pihalle asti ulkoilemaan. Koteja on sisustettu rakkaudella.

Helsingin Seniorisäätiön yhteystiedot

Antinkoti

Antinkoti on Tapaninvainiolla sijaitseva muistisairaiden hoitoon erikoistunut palveluasumisen yksikkö. Palvelutalon kolmella osastolla on yhteensä 94 palveluasumispaikkaa. Jokainen osasto muodostuu kolmesta ryhmäkodista.  Antinkodin ryhmäkodit on nimetty presidenttiemme puolisoiden mukaan. Antinkodissa on viihtyisä piha-alue, joka on asukkaiden ahkerassa käytössä aina sään salliessa. Antinkodissa järjestetään asukkaille monipuolista kulttuuri- ja harrastusohjelmaa, joihin myös läheiset ovat tervetulleita.

Antinkodin yhteystiedot    Antinkodin Facebook-sivut

Kannelkoti

Kannelmäessä sijaitsevassa Kannelkodissa on viisi osastoa, joista kolme on muistisairaille tarkoitettua pitkäaikaishoidon osastoa, psykogeriatrinen osasto sekä 20 lyhytaikaishoidon paikkaa. Kannelkodissa on yhteensä 132 asukasta. Kannelkodissa asutaan yhden, kahden ja neljän hengen huoneissa. Kannelkoti poikkeaa muista Säätiön taloista siten, että sen kaikki toiminnot sijaitsevat yhdessä kerroksessa. Heti pääovea vastapäätä valoisassa aulassa sijaitsee asukastoiminnan tilat ja siitä kulman takana kuntosali. Taloa ympäröivät vehreät puutarhat.

Kannelkodin yhteystiedot

Mariankoti

Pohjois-Haagassa sijaitsevassa Mariankodissa on 104 paikkaa. Lisäksi Mariankodin yhteydessä on Pikku-Maria, 22 paikkainen palveluasumisen yksikkö. Suurin osa Mariankodin asukkaista on muistisairaita. Mariankodissa on  viisi osastoa ja jokaisella osastolla on 26 asukasta.  Mariankodissa asutaan pääasiassa yhden ja kahden hengen huoneissa. Mariankodin ympäristössä on hyvät mahdollisuudet ulkoilla myös pyörätuolilla tai lähteä vaikkapa ostoksille kauppakeskus Kaareen.  Mariankotiin on keskitetty Säätiön hallinto.

Mariankodin yhteystiedot

Pakilakoti

Pakilakoti sijaitsee Länsi-Pakilassa, rauhallisella ja vehreällä pientaloalueella. Pakilakotiin kuuluu kaksi erillistä taloa, Suovatalo ja Heinätalo. Se on asukasmäärältään Seniorisäätiön suurin. Sen 236 asukaspaikasta on varattu pitkäaikaishoitoon 197 ja lyhytaikaishoitoon 39 paikkaa. Pakilakodissa on viisi osastoa, joissa 8-14 paikkaisia ryhmäkoteja on yhteensä 20. Pitkäaikaishoidon ryhmäkodeista 15 ryhmäkotia on erikoistunut muistisairaiden asukkaiden hoitoon ja kolme ryhmäkotia fyysisesti toimintarajoitteisten asukkaiden hoitoon. Lyhytaikaishoidon ryhmäkoteja on kolme, joista kaksi on erikoistunut muistisairaiden asiakkaiden hoitoon ja yksi fyysisesti toimintarajoitteisten hoitoon. Kaikki Pakilakodin huoneet ovat yhden tai kahden hengen huoneita. Asukkaiden ilona talossa asuu myös undulaatteja, kissa sekä kaloja. Pakilakodin yleisiin tiloihin kuuluu kaksi juhlasalia, muisteluhuone ”Mummola”, aistihuone ja kuntosali.

Pakilakodin yhteystiedot