​HELSINGIN SENIORISÄÄTIÖN COVID19-TILANNE 14.9.2020

Helsingin Seniorisäätiössä ei ole yhtään koronatartuntatapausta tällä hetkellä. Olemme onnistuneet pitämään koronan loitolla vanhustenhoitoyksiköistämme koko kesän, mikä on vastuullisen ja ammatillisen hygieniakäyttäytymisen ja ohjeiden noudattamisen ansiota.


Maskeissa on hyvä saatavuustilanne ja hoitohenkilökunta käyttää niitä kaikissa kontakteissa ja hoitotilanteissa ohjeita tarkasti noudattaen.

Olemme Seniorisäätiössä iloisia, että hyvä koronatilanne antaa mahdollisuuden omaistapaamisiin ja toivotamme omaiset tervetulleiksi tapaamaan läheistään. Omaistapaamisilla on iso merkitys asukkaan hyvinvoinnin kannalta näinä poikkeuksellisina aikoina, jolloin asukkaiden osallistuminen ja liikkuminen on normaaliaikoihin verrattuna vähäisempää. Niin kauan kuin syksyn säätilanne sallii, suositellaan omaistapaamisia ulkotiloihin. Seniorisäätiössä tapaamisaika on sekä ulko-, että sisätiloissa noin 1h ja korkeintaan 3 vierasta kerrallaan. Tämä siksi, että mahdollisimman monen asukkaan omaistapaamiset pystytään järjestämään turvallisesti. Asukkaan on mahdollisuus tavata omaisiaan kerran päivässä. Merkkipäiviin liittyvät vierailut neuvotellaan osaston hoitohenkilökunnan kanssa erikseen.

Näillä toimenpiteillä pyrimme edelleen tehostetusti suojaamaan asukkaitamme koronatartunnoilta. Siksi suojautumisohjeiden noudattaminen on tärkeää.

Tapahtumat ja toiminta ovat palaneet. Keväällä toivoimme pääsevämme uuteen normaaliin. Onneksi tämä toive on toteutunut.
Olemme pystyneet järjestämään ohjelmaa, tapahtumia, esityksiä ja virkistystä asukkaittemme arkeen kesän ja syksyn aikana. Turvallisuudesta tinkimättä asukkaat ovat nauttineet monenlaisista iloa tuottavista tapahtumista ja päässeet osallistumaan niin tansseihin, kuin sirkukseen ja teatteriesityksiin eri hoivakodeissamme. Näitä voitte seurata facebookista ja somekanavilta.

Jaksetaan vielä pinnistellä ja pitää korona loitolla.

Taina Mäensivu
toiminnanjohtaja

0