​Omaistiedote 22.2.2021

Helsingin Seniorisäätiö Covid 19-tilanne


Koronaepidemiatilanne on huolestuttava. Tartuntamäärät ovat nousseet marraskuun 2020 tasolle. Varianttiviruksia on tartunnoista ainakin kolmasosa. Tartuntatautijäljityksessä on pääkaupunkiseudulla viiveitä.

Seniorisäätiön hoivayksiköiden asukkaista suurin osa ovat saaneet jo kaksi rokotetta. Hoitohenkilökunta on rokotettu pääsääntöisesti kerran, osa ehti saada molemmat rokotteet ennen kuin siirryttiin 12 viikon rokotusväliin.

Seniorisäätiön hoivayksiköissä noudatetaan viranomaisohjeita. Helsingin kaupungin tuoreimman ohjeistuksen mukaan:

• Omaistapaamiset saavat kestää 22.2. lähtien tunnin (1h). Joissakin yksiköissä päästään tunnin vierailuihin muutamaa päivää myöhemmin. Muutoin ohjeistus ennallaan: tapaamisista sovitaan etukäteen ja asukkaalla voi käydä yksi vieras kerran päivässä. Edelleen huolehdittava huolellisesta käsihygieniasta, maskin oikeasta käytöstä sekä turvavälistä (2m.)

• Ulkovierailut hyvällä säällä erittäin suositeltavia. Ulkovierailu myös 22.2. alkaen
1 h. Ulkona vierailijoita voi olla kaksi.

Koronatilanteen ollessa edelleen näin vaikea joudumme pitämään tiukkaa ohjeistusta kotilomien suhteen:

• Täyden rokotussuojan saaneet asukkaat voivat käydä yksikön ulkopuolella esim. lääkärikäynneillä, eikä heitä laiteta karanteeninomaisiin olosuhteisiin käynnin jälkeen.

Pidemmän, yli yön kestäneen kotiloman jälkeen heidän kohdallaan noudatetaan
14 vrk:n karanteeninomaisia olosuhteita.

Herkästi leviävän virusvariantin vuoksi joudumme pitämään edelleen tiukkoja suojatoimia yllä, jotta pystymme huolehtimaan asukkaidemme terveysturvallisuudesta.

Yritämme elää kuitenkin mahdollisimman normaalia arkea ja nautimme aurinkoisista talvipäivistä ja valmistaudumme kevääseen!

Taina Mäensivu
Toiminnanjohtaja

0