Helsingin Seniorisäätiö Covid 19-tilanne Omaistiedote 1.2.2021

Koronatartuntamäärät ovat pääkaupunkiseudulla hieman nousussa. Muuntovirusten lisääntyminen aiheuttaa edelleen huolta.


Seniorisäätiön asukkaat ovat saaneet ensimmäisen rokotuksen ja saavat tällä viikolla toisen Covid 19 vastaisen Pfizerin tehosterokotteen. Myös Seniorisäätiön hoitajat ovat saaneet käydä ottamassa rokotteen. Lyhytaikaishoidon (LAH) asukkaat kuuluvat kotihoidon rokotusten piiriin. Jos he ovat yli 85-vuotiaita, heille avautui viime viikolla yleinen ajanvaraus rokotuksiin.
Rokotuksista huolimatta pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi 27.1.2021, että voimassa olevat rajoitukset ja suositukset jatkuvat ennallaan, ainakin koko helmikuun.

Myös vierailurajoitukset vanhusten hoivayksiköissä jatkuvat nykyisellään. Palvelukeskustoiminta on suljettuna ainakin 28.2. 2021 saakka. Tämä tarkoittaa sitä, että omaisvierailut jatkuvat niin, että yksi vierailija /päivä, 15 minuutin ajan. Ulkovierailut myös mahdollisia, jolloin  aika on 30 min, ja ulkona voi olla 2 vierasta. Kotilomat on syytä jättää ajankohtaan, jolloin koronatartunnat ovat merkittävästi vähentyneet ja rokotuksen on saanut suuri osuus väestöstä. Myös kirurgisen suu-nenäsuojan käyttö on edelleen vierailun edellytys. Jatkamme hoivakodeissa edelleen kokoaikaista maskin käyttöä. Koko henkilökunta ei ole saanut rokotusta, ainoastaan hoitajat, ja haluamme varmistaa turvalliset työolosuhteet kaikille, jotka hoivakodeissa työtä tekevät. Uudet asukkaat ovat myös edelleen karanteeninkaltaisissa oloissa 14 vrk:ta, koska rokotuskattavuus ei ulotu vielä kaikkiin kansalaisiin, edes ikäihmisiin.

Joudumme edelleen olemaan hyvin tarkkana ja valppaana koronaviruksen kanssa. Rokotukset tuovat hiukan helpotusta, kunhan ne saadaan suoritettua, mutta iso joukko kansalaisia, myös työntekijöitämme ovat vielä ilman rokotusta ja joudumme jatkamaan rajoituksia. Hoivakotien työntekijöistä vain harva voi tehdä etätyötä. Uskomme, että noudattamalla ohjeita, suosituksia ja rajoituksia, meillä on parempi mahdollisuus päästä nopeammin eroon tästä viheliäisestä viruksesta. Odotamme vapaampaa, aktiivisempaa ja helpompaa kesää.

Jaksamista kaikille näissä koronanvastaisissa ponnisteluissa!

Taina Mäensivu
Toiminnanjohtaja

0