Helsingin Seniorisäätiön Covid-tilanne 18.12

Koronatilanteen pelätään pahenevan loppuvuotta kohti. Joulun aika on erityisen kriittinen. Asiantuntijat kehottavat juhlimaan pienellä joukolla, aivan lähipiirissä, niiden kanssa, jotka kuuluvat muutoinkin ruokakuntaan. Erityisen suuressa riskissä ovat iäkkäät.


Ikääntyneiden läheisten kohdalla on tärkeää noudattaa heidän omaa tahtoaan ja toivettaan joulun vietosta. Emme suosittele kotilomia tänä koronajouluna. Monille lähtö hoivakodista sukuloimaan on rankkaa ja riskialtista.

Vietämme joulua perinteisin menoin kaikissa Seniorisäätiön hoivakodeissa. Nautimme jouluateriasta kinkkuineen, kaloineen, laatikoineen ja rosolleineen. Joulumusiikki, joulukukat ja joulukoristeet luovat kotijoulun tunnelmaa. Joulupukin vierailusta olemme joutuneet tänä vuonna luopumaan. Jos haluatte muistaa läheistänne jouluna, toimitamme muistamiset kyllä heille.

Koronatilanne on nyt hoivakodeissamme hyvä. Uusia tartuntoja ei ole ilmennyt. Testauksia tehdään kuitenkin jatkuvasti niin asukkaille kuin henkilökunnallekin. Joulun ajan henkilöstöjärjestelyt ovat hyvällä mallilla, mutta tilanne muuttuu haasteelliseksi jos tartuntoja todetaan ja henkilökuntaa joutuu karanteeniin. Pyrimme siis kaikin keinoin suojaamaan asukkaitamme ja henkilökuntaa koronalta.

Toivotan rauhallista joulunaikaa. Vietämme poikkeuksellisen joulun ja suuntaamme katseemme tulevaan kevääseen ja kesään, jolloin toivottavasti pääsemme taas tapaamaan toinen toisiamme, halaamaan, syömään yhdessä, laulamaan ja nauramaan vapaasti.


Hyvää joulua!

Taina Mäensivu
Toiminnanjohtaja

0