Hoitajamitoituksista Helsingin Seniorisäätiössä

Helsingin Seniorisäätiössä hoitajamitoitus on ollut lain edellyttämällä tasolla jo ennen lain voimaantuloa, vaikka viime viikon Iltapäivälehtien artikkeleista ja Helsingin Sanomista saikin toisenlaisen käsityksen.


THL:n kevään seurannassa saimme muutaman osaston kohdalta hämmästyttävän mitoitustuloksen, jonka havaitsimme vasta lehdessä. Selvittelimme meille outoja lukuja ja totesimme mitoituksen lasketun kaksinkertaisesta asukasmäärästä, kuin meillä näillä osastoilla on. Nolo näppäilyvirhe, joka puolitti hoitajamitoituksen todellisesta luvusta. Vielä harmittavampaa on se, että luvut jäävät elämään, eikä niitä saa korjattua, kun virheen huomaa.


Onneksi uudet mittaukset ovat tekeillä taas syksyllä. Lain säätämien hoitajamitoitusten saavuttaminen tulee olemaan meillekin suuri haaste. Tarvitsemme seuraavien vuosien aikana liki 40 hoitajaa lisää, eikä kukaan nykyisistä saisi lähteä pois, jotta saavutamme tulevaisuudessakin lain edellyttämät mitoitukset. Täytyy todella toivoa, että hoitoalan kiinnostavuus saadaan pian nousemaan, muuten hoitajien määrä ei nouse laista huolimatta.


Taina Mäensivu
Toiminnanjohtaja

0