Omaistiedote 20.4. 2021

Helsingin Seniorisäätiö Covid 19 -tilanne


Seniorisäätiön koronatilanne on hyvin rauhallinen. Tartuntoja ei ole ilmaantunut. Pääsemme hieman lieventämään rajoituksia omaisvierailuissa.


Vierailut sisätiloissa
21.4. lähtien omaisten ja läheisten vierailut saavat kestää yhden tunnin myös sisätiloissa. Sisätiloissa vieraita saa olla kaksi kerrallaan. Vierailijoita voi käydä kerran päivässä. Vierailuista sovitaan edelleen viimeistään edellisenä päivänä ja hoitajat vastaanottavat vierailijat ulko-ovilla.


Vierailut ulkotiloissa
Ulkovierailut saavat kestää myös yhden tunnin ja vierailijoita voi olla kerrallaan viisi. Vierailijoita voi käydä kerran päivässä.
Helsinki on kuitenkin vielä koronan leviämisvaiheessa, joten turvaohjeet ovat edelleen voimassa. Suosittelemme edelleen ulkotapaamisia säiden salliessa. Tulethan tapaamisiin vain terveenä. Tapaamisissa käytetään maskia edelleen koko tapaamisen ajan. Muistathan käsihygienian tärkeyden. Sekä ulko-, että sisätapaamisissa pidetään edelleen 2 m turvaväli. Joudumme vielä odottamaan pandemian hellittämistä, ennen kuin halaamiset ja yhteiset kahvihetket ovat mahdollisia.


Asukkaiden kotivierailut
Asukkaiden päiväseltään kotivierailut ovat mahdollisia, kunhan turvaohjeita noudatetaan. On suositeltavaa, että kotivierailun aikana paikalla ei ole useita henkilöitä. Kontaktien määrä on edelleen pidettävä hyvin pienenä. Kotivierailutkin suositellaan pidettävän ulkotiloissa.


Asukkaiden lääkäri- ja hammaslääkärikäynnit
Omaisen on mahdollista lähteä viemään omaistaan lääkärikäynnille. Maskin käyttö koko käynnin ajan tärkeää.
Toivottavasti pääsemme pian kertomaan, että yhteiset kahvitteluhetket ovat mahdollisia. Vielä on kuitenkin jaksettava pitää erityistä huolta riskiryhmään kuuluvista vanhuksistamme.


Aurinkoisia kevätpäiviä!
Taina Mäensivu
Toiminnanjohtaja

0