HELSINGIN SENIORISÄÄTIÖN KODIT

Vanhainkotimme sijoittuvat lähelle Kehä I:stä. Jokaisella talolla on oma historiansa ja luonteensa. Kodeista osa on saneerattu 2000-luvulla ja osa odottaa vielä muutostyötä. Jokaisen kodin ympärillä on piha-alueita joissa voi nauttia vuoden aikojen vaihtelusta. Meillä on vireää toimintaa johon toivomme omaisia mukaan. Toiveenamme on, että asukkaalla olisi mukanaan kunnolliset ulkoiluvarusteet, mukaan lukien jalkineet. Lisäksi mukana olisi hyvä olla juhlavaatteet juhlatilaisuuksia varten. Tarkemmat ohjeet asumisesta ja käytännöistä saatte omalta osastoltanne.

Helsingin Seniorisäätiön yhteystiedot

Antinkoti

Antinkoti

Antinkoti on Tapaninvainiolla sijaitseva muistisairaiden hoitoon erikoistunut palvelutalo, jossa on 94 asukaspaikkaa. Antinkodissa on yhdeksän ryhmäkotia, jotka on nimetty presidenttiemme puolisoiden mukaan. Antinkodissa on viihtyisä piha-alue, joka on asukkaiden ahkerassa käytössä aina sään salliessa. Antinkodissa järjestetään asukkaille monipuolista kulttuuri- ja harrastusohjelmaa, joihin myös läheiset ovat tervetulleita.

Kannelkoti

Kannelkoti

Kannelmäessä sijaitsevassa Kannelkodissa on viisi osastoa, joista kolme on muistisairaille tarkoitettua pitkäaikaishoidon osastoa, psykogeriatrinen osasto sekä 20 lyhytaikaishoidon paikkaa. Kannelkodissa on yhteensä 132 asukasta. Kannelkoti poikkeaa muista Säätiön taloista siten, että sen kaikki toiminnot sijaitsevat yhdessä kerroksessa. Heti pääovea vastapäätä valoisassa aulassa sijaitsee asukastoiminnan tilat ja siitä kulman takana kuntosali. Taloa ympäröivät vehreät puutarhat.

Mariankoti

Mariankoti

Pohjois-Haagassa sijaitsevassa Mariankodissa on 104 paikkaa. Lisäksi Mariankodin yhteydessä on Pikku-Maria, 22 paikkainen palveluasumisen yksikkö. Suurin osa Mariankodin asukkaista on muistisairaita. Mariankodissa on neljä osastoa ja jokaisella osastolla on 26 asukasta. Mariankodin ympäristössä on hyvät mahdollisuudet ulkoilla myös pyörätuolilla tai lähteä vaikkapa ostoksille kauppakeskus Kaareen. Mariankotiin on keskitetty Säätiön hallinto.

Pakilakoti

Pakilakoti

Pakilakoti sijaitsee Länsi-Pakilassa, rauhallisella ja vehreällä pientaloalueella. Pakilakotiin kuuluu kaksi erillistä rakennusta: Suovatalo ja Heinätalo. Pakilakodissa on yhteensä 210 asukaspaikkaa, joista 145 paikkaa on pitkäaikaishoidon asukkaille ja 60 paikkaa lyhytaikaishoidon asiakkaille. Lisäksi talossa toimii 5-paikkainen palliatiivisen hoidon yksikkö. Pakilakodissa on yhteensä viisi osastoa, jotka muodostuvat 2 – 5 ryhmäkodista, joissa kussakin asuu 11 -17 asukasta. Pääosin asukkaat ovat muistisairaita. Asukkaiden ilona talossa asuu myös undulaatteja ja kesällä kanoja. Pakilakodin yleisiin tiloihin kuuluu juhlasali, monitoimitila, muisteluhuone ”Mummola”, aistihuone ja kuntosali.