HELSINGIN SENIORISÄÄTIÖ OMAISTREFFIT

Vierailut Helsingin Seniorisäätiön yksiköissä 

päivitetty 26.8.2021
 
Sisä- ja ulkotiloissa tapahtuvien vierailujen kestoa ja vierailijamäärää ei rajoiteta. Vierailuja voi olla useampia päivässä. Jos sää ja omaisesi vointi sallivat, suosittelemme ensisijaisesti ulkovierailuja. Lähes kaikki asukkaat ovat saaneet koronarokotuksen, joka mahdollistaa vierailurajoitusten lieventämisen. Kaikkia rajoituksia ei voida kuitenkaan kerralla purkaa, vaan niitä puretaan asteittain ja maltillisesti, koronavirustilannetta koko ajan seuraten. Ohjeistuksissa noudatamme Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimen linjauksia. 
 
Voimassa olevat yleiset ohjeet 


Sovi tapaaminen aina etukäteen läheistäsi hoitavan yksikön työntekijöiden kanssa, viimeistään edellisenä päivänä. Kaikkia vierailutoiveita emme voi välttämättä aina toteuttaa, joten toivomme teiltä ymmärrystä. Tule tapaamiseen vain terveenä. Jos olet matkustellut ulkomailla, tarkista ennen vierailua omaehtoiset karanteeniohjeet Terveyden – ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilta www.thl.fi. Noudata jatkossakin suojautumisohjeita. Sekä sisä- että ulkovierailun aikana pitää käyttää kirurgista suu-nenäsuojusta, huolehtia hyvästä käsihygieniasta ja turvavälin toteutumisesta.  
 
Ohjeet sisävierailua varten 


Vierailijamäärää tai vierailun kestoa ei ole rajoitettu. Vierailijoita voi käydä useamman kerran päivässä. Sovi tapaaminen etukäteen viimeistään edellisenä päivänä. Hoitajat vastaanottavat vierailijat ulko-ovella. Vierailut tapahtuvat läheisesi huoneessa tai erillisessä vierailutilassa. Vierailijat eivät saa oleskella muissa tiloissa. Kaikille vierailijoille annetaan ennen tapaamista kirurginen suu-nenäsuojain, jota pitää käyttää koko tapaamisen ajan. Hoitajat opastavat suu-nenäsuojan käytössä. 


Yhteiset lyhyet kahvihetket asukkaan kanssa ovat sallittuja. Kirurgista suu-nenäsuojusta tulee kuitenkin käyttää koko muun vierailun ajan. Kiinnitä myös erityistä huomiota hyvään käsihygieniaan. Pese kädet saippualla tai käytä käsihuuhdetta ennen vierailua. Suosittelemme ottamaan tapaamisen oman käsihuuhdepullon. Muista huolehtia riittävistä turvaväleistä omaiseesi ja muihin asukkaisiin. 
 
Ohjeet ulkovierailuja varten 
 
Ulkovierailun kestoa tai vierailijamäärää ei ole rajoitettu. Vierailijoita voi käydä useamman kerran päivässä. 
Sovi myös ulkovierailu etukäteen hoitopaikan henkilökunnan kanssa viimeistään tapaamista edeltävänä päivänä. Toivomme, että suosit ulkovierailuja, jos se vain on mahdollista. 
Huolehdi hyvästä käsihygieniasta ja turvaväleistä. Myös ulkona pitää käyttää kirurgista suu-nenäsuojusta. Lyhyet kahvihetket ovat mahdollisia myös ulkona. 
 
Asukkaiden kotivierailut 


Asukkaiden kotivierailut ovat sallittuja, mutta suojautumisohjeiden ja turvavälien noudattaminen on tärkeää. Pyydämme omaisia käyttämään harkintaa kotivierailujen suhteen, sillä kasvava kontaktien määrä lisää myös koronatartunnan riskiä. Suosittelemme, että kotivierailut toteutetaan mahdollisuuksien mukaan ensisijaisesti ulkona.