Toiminnanjohtajan läksijäiskirje

Lämmin kiitos niin asukkaille, kuin koko henkilökunnalle näistä kuukautta vaille neljästätoista vuodesta Helsingin Seniorisäätiössä! Koska työni on ollut hyvin monipuolista ja laaja-alaista ja olen saanut olla mukana kaikessa, voi olla, että ensimmäiset viikot tai kuukaudet eläkkeellä tuntuvat tylsille. Tai enhän minä sitä vielä tiedä, sehän voi olla hyvinkin kivaa.

Aina olen keksinyt tekemistä. Lapsena ja nuorena useita harrastuksia ja monenmoista puuhastelua. Koulussa menestyin parhaiten äidinkielessä, historiassa ja yhteiskuntaopissa, sekä liikunnassa. Lukiossa äidinkielen opettaja suositteli minulle toimittajan ammattia. Ei minusta toimittajaa tullut, vaikka kirjoittamisen taidosta onkin ollut paljon hyötyä työurallani. Sen sijaan valmistuin fysioterapeutiksi Lappeenrannan sairaanhoito-oppilaitoksesta.

Jumpparina tein töitä mm. kuntoutussairaalassa, terveyskeskuksissa ja vanhainkodissa. Pääsin erikoistumisopintoihin Helsingin IV:n sairaanhoito-oppilaitokseen, josta valmistuin kansanterveystyön, työterveyshuollon ja esimiestyön erikoislääkintävoimistelijaksi. Haaveilin töitä jatkaessani terveydenhuollon maisteriopinnoista. Odotin viimeisilläni vanhinta lastani, kun olin Tampereen yliopiston hoitotieteen laitoksen pääsykokeissa. Sain pääsykoetulokset synnytyslaitokselle: sain siis yhtä aikaa syliini pojan ja paikan yliopisto-opintoihin!

Potilasjärjestöt kiinnostivat minua työnantajana ja toiminkin eri sote-järjestöissä projektipäällikkönä, kehittämispäällikkönä ja toiminnanjohtajana n. 15 vuotta. Opiskelu kiinnosti edelleen ja aloitin johdon työnohjaajatutkinnon. Valmistuin 2007, samana vuonna, kun aloitin toiminnanjohtajana Helsingin Seniorisäätiössä. Kun näin toiminnanjohtajan paikasta ilmoituksen Helsingin Sanomissa ajattelin, että tuo on loppu-urani työpaikka. Ja tässä ollaan.

Työni ei ole tuonut eteen isompia yllätyksiä ja toisaalta niitä tulee joka päivä, kun työskentelee ihmisten kanssa. Jos ne ovat olleet haasteita, olen käynyt niitä heti ratkomaan asianomaisten ja asiantuntijoiden kanssa. Kohokohtia ovat olleet positiiviset onnistumiset, hoidon laadun hyvänä pysyminen ja jatkuva parantaminen, sekä henkilökunnan kiinnostus kouluttautumiseen ja uuden oppimiseen. Lisäksi hienoja asioita on ollut henkilöstön pysyvyys ja sitoutuneisuus, asiakaskeskeisyys toiminnassa ja se, että Seniorisäätiötä arvostetaan vanhustenhoidon toimijana niin, että olemme päässeet mukaan moniin yhteistyöhankkeisiin.

Arvokkaana muistona minulla on esim. Suomi 100v -Itsenäisyyspäivänjuhlat, joissa kiersin puhujana jokaisen yksikön juhlatilaisuudessa ja juhliin osallistuminen. Juhlan merkitys sota-ajat eläneille asukkaillemme oli liikuttavaa. Muutenkin olen toiminnanjohtajana päässyt osallistumaan lukuisiin valmistujaisiin, läksiäisiin ja moniin mielenpainuviin juhliin Säätiössä.

Tulevaisuus näyttää, mitä se tuo tullessaan. Toivottavasti korona-aika hellittää ja pääsemme vapaammin tapaamaan ystäviä ja tärkeitä ihmisiä, sekä käymään erilaisissa tapahtumissa. Mummona oleminen on kivaa, siihenkin voin tulevaisuudessa keskittyä enemmän, sekä rakkaaseen lukuharrastukseeni. Oma äitini täyttää 92 v ja ehdin viettää hänenkin kanssaan enemmän aikaa kuin nykyisin. Toivon myös pääseväni matkustelemaan kahden rokotuksen taktiikalla. Kesällä kunnostani puolestaan pitää huolen työleiri kesämökillä.

Seniorisäätiö on hyvä organisaatio johtaa, terveiset uudelle toimitusjohtajalle! Henkilökunta on luotettavaa ja sitoutunutta. Hoidon laadusta kannattaa huolehtia, asukkaat ovat aina keskiössä. Hyvinvoiva henkilöstö tuottaa laadukasta hoivaa ja laadukkaita tukipalveluita. Pidä ovi auki! Uskon, että uusi toimitusjohtaja tuo uutta energiaa, uusia ajatuksia ja erilaisia näkökulmia toimintakulttuuriimme- hyvä niin!
Kiitos kaikille näistä vuosista! On ollut hienoa olla koko ajan lähellä ja keskellä arkea. On ollut hyvä päivittäin nähdä asukkaita, henkilökuntaa, ja jutella työntekijöiden kanssa. Tavata omaisia ja nähdä miten siisteys syntyy, tai lihapullat valmistuvat keittiössä. Nähdä, miten tavarat ja tarvikkeet yksiköihin saapuvat.

Toiminnan ymmärtämiseksi lähellä ja keskellä toimintaa oleminen on äärettömän tärkeää. Mummodiskossa piipahtaminen, asukkaiden ilon näkeminen sirkustaiteilijoiden tehdessä temppujaan tai aistia lettukestien mukavan tunnelman aurinkoisella pihalla. Kierrämme kaikki kotimme uuden toimitusjohtajan Marika

Metsähonkalan kanssa vielä tässä syyskuun puolella. Minulle voitte sanoa näkemiin ja Marikalle tervetuloa!

Vieritä ylös