Vapaaehtoistyö

Vapaaehtoisena annat aikaasi ja taitojasi lahjaksi vanhuksille. Asukkaillamme ja vapaaehtoisillamme on monenlaisia tarinoita ja mieltymyksiä taustallaan ja pyrimme löytämään kaikille sopivan tavan osallistua. Vanhuuteen liittyy riski yksinäisyydestä. Vaikka ympärillä on paljon samanikäisiä, voi keskinäinen seurustelu olla vaikeaa muistisairauden tai vaikka heikentynee kuulon vuoksi.

Tänne kaivataan erilaisia ihmisiä. Pukukoodia ei ole, vaikka yksi vapaaehtoisemme kertoikin, että hän pukee aina vanhainkodille tullessaan kimaltavimmat korunsa ja punaa huulensa ”Kauneutta, sitä täällä kaivataan.”

Vapaaehtoiseksi voit tulla yksin tai ryhmässä. Normaalisti otamme mielellämme työporukoita, luokkia, ystäväpiirejä ja muita ryhmiä mukaan toteuttamaan asukkaittemme unelmia. Nyt korona-aikana voit alkaa vaikka etälukukaveriksi, voit tulla ulkoilemaan asukkaittemme kanssa, voit tulla hoitamaan pihojamme tai järjestää ulkona ohjelmaa muutamalle asukkaallemme kerrallaan. Kevään koittaessa voit tulla kyyditsemään asukkaitamme vaikka riksapyörällä.  Edellytämme, että kaikki, jotka ovat asukkaittemme kanssa tulevat paikalle terveinä, noudattavat hyvää käsihygieniaa ja turvavälejä, sekä käyttävät kertakäyttöisiä kirurgisia suu-nenäsuojia, niitä saat käyttöösi meiltä.


Haluaisitko tehdä jotain vanhusten arjen piristykseksi?

Olet lämpimästi tervetullut,  ota  rohkeasti yhteyttä!

Vapaaehtoistyön suunnittelija Matleena Kaurila 
puh: 020 7718 794, matleena.kaurila@seniorisaatio.fi