Uutiset

 

 

23/06/2021

 

Vierailut Helsingin Seniorisäätiön yksiköissä 22.6.2021 alkaen

 

Omaistiedote

________________________________________________________________________________________________

 • 12/05/2021 - Taina Mäensivu
  Helsingin Seniorisäätiön Covid 19 -tiedote omaisille 10.5.2021

  Pääkaupunkiseutu on edelleen koronan leviämisvaiheessa, eikä todettujen tapausten määrä ole enää viimeisen viikon aikana laskenut. Tämä tarkoittaa, että meillä ei ole varaa vielä purkaa rajoitteita tai helpottaa turvamääräyksiä.

  Noudatamme edelleen Helsingin kaupungin pandemiaohjeistusta.

  Omaisvierailut:

  Vierailut sisätiloissa

  Omaisten ja läheisten vierailut saavat kestää yhden tunnin ja vierailijoita saa olla kaksi kerrallaan. Vierailijoita voi käydä kerran päivässä.

  Vierailut ulkotiloissa

  Ulkovierailut saavat kestää yhden tunnin ja vierailijoita voi olla kerrallaan viisi. Vierailijoita voi käydä kerran päivässä.

  Kahvittelut eivät ole vieläkään mahdollisia, koska siinä pitää olla ilman maskia. Vierailujen yhteydessä on voimassa edelleen turvaväli 2 metriä ja maskia on käytettävä.

  Valitettavasti näille rajoituksille ei ole vielä purkumahdollisuutta, koska koronatartuntojen määrä ei ole riittävästi laskenut pääkaupunkiseudulla.

  Odotamme kaikki kesää ja koronan hellittämistä niin, että lähikontaktit, kuten halaamiset ja kahvi- ja herkutteluhetket läheisten kanssa olisivat mahdollisia.

   

  Jaksetaan vielä, jotta kesä olisi vapaampi!

  Taina Mäensivu

  toiminnanjohtaja

  Lue lisää
 • 21/04/2021 - Taina Mäensivu
  Omaistiedote 20.4. 2021

  Helsingin Seniorisäätiö Covid 19 -tilanne


  Seniorisäätiön koronatilanne on hyvin rauhallinen. Tartuntoja ei ole ilmaantunut. Pääsemme hieman lieventämään rajoituksia omaisvierailuissa.


  Vierailut sisätiloissa
  21.4. lähtien omaisten ja läheisten vierailut saavat kestää yhden tunnin myös sisätiloissa. Sisätiloissa vieraita saa olla kaksi kerrallaan. Vierailijoita voi käydä kerran päivässä. Vierailuista sovitaan edelleen viimeistään edellisenä päivänä ja hoitajat vastaanottavat vierailijat ulko-ovilla.


  Vierailut ulkotiloissa
  Ulkovierailut saavat kestää myös yhden tunnin ja vierailijoita voi olla kerrallaan viisi. Vierailijoita voi käydä kerran päivässä.
  Helsinki on kuitenkin vielä koronan leviämisvaiheessa, joten turvaohjeet ovat edelleen voimassa. Suosittelemme edelleen ulkotapaamisia säiden salliessa. Tulethan tapaamisiin vain terveenä. Tapaamisissa käytetään maskia edelleen koko tapaamisen ajan. Muistathan käsihygienian tärkeyden. Sekä ulko-, että sisätapaamisissa pidetään edelleen 2 m turvaväli. Joudumme vielä odottamaan pandemian hellittämistä, ennen kuin halaamiset ja yhteiset kahvihetket ovat mahdollisia.


  Asukkaiden kotivierailut
  Asukkaiden päiväseltään kotivierailut ovat mahdollisia, kunhan turvaohjeita noudatetaan. On suositeltavaa, että kotivierailun aikana paikalla ei ole useita henkilöitä. Kontaktien määrä on edelleen pidettävä hyvin pienenä. Kotivierailutkin suositellaan pidettävän ulkotiloissa.


  Asukkaiden lääkäri- ja hammaslääkärikäynnit
  Omaisen on mahdollista lähteä viemään omaistaan lääkärikäynnille. Maskin käyttö koko käynnin ajan tärkeää.
  Toivottavasti pääsemme pian kertomaan, että yhteiset kahvitteluhetket ovat mahdollisia. Vielä on kuitenkin jaksettava pitää erityistä huolta riskiryhmään kuuluvista vanhuksistamme.


  Aurinkoisia kevätpäiviä!
  Taina Mäensivu
  Toiminnanjohtaja

  Lue lisää
 • 23/02/2021 - Taina Mäensivu
  ​Omaistiedote 22.2.2021

  Helsingin Seniorisäätiö Covid 19-tilanne


  Koronaepidemiatilanne on huolestuttava. Tartuntamäärät ovat nousseet marraskuun 2020 tasolle. Varianttiviruksia on tartunnoista ainakin kolmasosa. Tartuntatautijäljityksessä on pääkaupunkiseudulla viiveitä.

  Seniorisäätiön hoivayksiköiden asukkaista suurin osa ovat saaneet jo kaksi rokotetta. Hoitohenkilökunta on rokotettu pääsääntöisesti kerran, osa ehti saada molemmat rokotteet ennen kuin siirryttiin 12 viikon rokotusväliin.

  Seniorisäätiön hoivayksiköissä noudatetaan viranomaisohjeita. Helsingin kaupungin tuoreimman ohjeistuksen mukaan:

  • Omaistapaamiset saavat kestää 22.2. lähtien tunnin (1h). Joissakin yksiköissä päästään tunnin vierailuihin muutamaa päivää myöhemmin. Muutoin ohjeistus ennallaan: tapaamisista sovitaan etukäteen ja asukkaalla voi käydä yksi vieras kerran päivässä. Edelleen huolehdittava huolellisesta käsihygieniasta, maskin oikeasta käytöstä sekä turvavälistä (2m.)

  • Ulkovierailut hyvällä säällä erittäin suositeltavia. Ulkovierailu myös 22.2. alkaen
  1 h. Ulkona vierailijoita voi olla kaksi.

  Koronatilanteen ollessa edelleen näin vaikea joudumme pitämään tiukkaa ohjeistusta kotilomien suhteen:

  • Täyden rokotussuojan saaneet asukkaat voivat käydä yksikön ulkopuolella esim. lääkärikäynneillä, eikä heitä laiteta karanteeninomaisiin olosuhteisiin käynnin jälkeen.

  Pidemmän, yli yön kestäneen kotiloman jälkeen heidän kohdallaan noudatetaan
  14 vrk:n karanteeninomaisia olosuhteita.

  Herkästi leviävän virusvariantin vuoksi joudumme pitämään edelleen tiukkoja suojatoimia yllä, jotta pystymme huolehtimaan asukkaidemme terveysturvallisuudesta.

  Yritämme elää kuitenkin mahdollisimman normaalia arkea ja nautimme aurinkoisista talvipäivistä ja valmistaudumme kevääseen!

  Taina Mäensivu
  Toiminnanjohtaja

  Lue lisää
 • 16/02/2021 - Johanna Pasanen
  Tiedote 15.2.2021

  TIEDOTE 15.2.2021


  Helsingin kaupungin tartuntatautiviranomaiset ovat varmuuden vuoksi asettanut viikonlopun aikana karanteeniin osan Antinkodin osasto 3: n henkilökuntaa ja asiakkaita mahdollisen koronavirusaltistumisen vuoksi.

  Asukkaat ovat saaneet kaksi rokotetta, eikä kenelläkään ole oireita. Asiakkaamme ja henkilökunta voivat hyvin. Henkilökunta on noudattanut ohjeita käyttämällä kirurgista suu-nenäsuojainta, huolehtinut hyvästä käsihygieniasta ja turvaväleistä.

  Osasto 3:n omaiset eivät voi valitettavasti vierailla osastolla 14-23.2.21 välisenä aikana. Kaikkiin mahdollisten altistuneiden asukkaiden omaisiin on oltu henkilökohtaisesti yhteydessä.

  Vastuu on meillä kaikilla koronaviruksen ennaltaehkäisemisessä huolehtimalla hyvästä hygieniasta, käyttämällä kirurgista suu-nenäsuojusta ja noudattamalla turvavälejä. Töihin ja vierailulle tullaan vain terveenä!

  Johanna Pasanen
  Osastonhoitaja, Helsingin Seniorisäätiön hygieniavastaava

  Lue lisää
 • 03/02/2021 - Taina Mäensivu
  Helsingin Seniorisäätiö Covid 19-tilanne Omaistiedote 1.2.2021

  Koronatartuntamäärät ovat pääkaupunkiseudulla hieman nousussa. Muuntovirusten lisääntyminen aiheuttaa edelleen huolta.


  Seniorisäätiön asukkaat ovat saaneet ensimmäisen rokotuksen ja saavat tällä viikolla toisen Covid 19 vastaisen Pfizerin tehosterokotteen. Myös Seniorisäätiön hoitajat ovat saaneet käydä ottamassa rokotteen. Lyhytaikaishoidon (LAH) asukkaat kuuluvat kotihoidon rokotusten piiriin. Jos he ovat yli 85-vuotiaita, heille avautui viime viikolla yleinen ajanvaraus rokotuksiin.
  Rokotuksista huolimatta pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi 27.1.2021, että voimassa olevat rajoitukset ja suositukset jatkuvat ennallaan, ainakin koko helmikuun.

  Myös vierailurajoitukset vanhusten hoivayksiköissä jatkuvat nykyisellään. Palvelukeskustoiminta on suljettuna ainakin 28.2. 2021 saakka. Tämä tarkoittaa sitä, että omaisvierailut jatkuvat niin, että yksi vierailija /päivä, 15 minuutin ajan. Ulkovierailut myös mahdollisia, jolloin  aika on 30 min, ja ulkona voi olla 2 vierasta. Kotilomat on syytä jättää ajankohtaan, jolloin koronatartunnat ovat merkittävästi vähentyneet ja rokotuksen on saanut suuri osuus väestöstä. Myös kirurgisen suu-nenäsuojan käyttö on edelleen vierailun edellytys. Jatkamme hoivakodeissa edelleen kokoaikaista maskin käyttöä. Koko henkilökunta ei ole saanut rokotusta, ainoastaan hoitajat, ja haluamme varmistaa turvalliset työolosuhteet kaikille, jotka hoivakodeissa työtä tekevät. Uudet asukkaat ovat myös edelleen karanteeninkaltaisissa oloissa 14 vrk:ta, koska rokotuskattavuus ei ulotu vielä kaikkiin kansalaisiin, edes ikäihmisiin.

  Joudumme edelleen olemaan hyvin tarkkana ja valppaana koronaviruksen kanssa. Rokotukset tuovat hiukan helpotusta, kunhan ne saadaan suoritettua, mutta iso joukko kansalaisia, myös työntekijöitämme ovat vielä ilman rokotusta ja joudumme jatkamaan rajoituksia. Hoivakotien työntekijöistä vain harva voi tehdä etätyötä. Uskomme, että noudattamalla ohjeita, suosituksia ja rajoituksia, meillä on parempi mahdollisuus päästä nopeammin eroon tästä viheliäisestä viruksesta. Odotamme vapaampaa, aktiivisempaa ja helpompaa kesää.

  Jaksamista kaikille näissä koronanvastaisissa ponnisteluissa!

  Taina Mäensivu
  Toiminnanjohtaja

  Lue lisää
 • 18/12/2020 - Taina Mäensivu
  Helsingin Seniorisäätiön Covid-tilanne 18.12

  Koronatilanteen pelätään pahenevan loppuvuotta kohti. Joulun aika on erityisen kriittinen. Asiantuntijat kehottavat juhlimaan pienellä joukolla, aivan lähipiirissä, niiden kanssa, jotka kuuluvat muutoinkin ruokakuntaan. Erityisen suuressa riskissä ovat iäkkäät.


  Ikääntyneiden läheisten kohdalla on tärkeää noudattaa heidän omaa tahtoaan ja toivettaan joulun vietosta. Emme suosittele kotilomia tänä koronajouluna. Monille lähtö hoivakodista sukuloimaan on rankkaa ja riskialtista.

  Vietämme joulua perinteisin menoin kaikissa Seniorisäätiön hoivakodeissa. Nautimme jouluateriasta kinkkuineen, kaloineen, laatikoineen ja rosolleineen. Joulumusiikki, joulukukat ja joulukoristeet luovat kotijoulun tunnelmaa. Joulupukin vierailusta olemme joutuneet tänä vuonna luopumaan. Jos haluatte muistaa läheistänne jouluna, toimitamme muistamiset kyllä heille.

  Koronatilanne on nyt hoivakodeissamme hyvä. Uusia tartuntoja ei ole ilmennyt. Testauksia tehdään kuitenkin jatkuvasti niin asukkaille kuin henkilökunnallekin. Joulun ajan henkilöstöjärjestelyt ovat hyvällä mallilla, mutta tilanne muuttuu haasteelliseksi jos tartuntoja todetaan ja henkilökuntaa joutuu karanteeniin. Pyrimme siis kaikin keinoin suojaamaan asukkaitamme ja henkilökuntaa koronalta.

  Toivotan rauhallista joulunaikaa. Vietämme poikkeuksellisen joulun ja suuntaamme katseemme tulevaan kevääseen ja kesään, jolloin toivottavasti pääsemme taas tapaamaan toinen toisiamme, halaamaan, syömään yhdessä, laulamaan ja nauramaan vapaasti.


  Hyvää joulua!

  Taina Mäensivu
  Toiminnanjohtaja

  Lue lisää
 • 17/12/2020 - Matleena Kaurila
  Joulu Helsingin Seniorisäätiössä

  Meillä Seniorisäätiössä joulun odotus on tunnelmallista aikaa. 

  Joulun valmistelu alkaa ensimmäisestä adventista ja se kestää joulun pyhiin ja uuden vuoden vastaanottamiseen. 

  Osastoilla koristellaan yhteiset tilat joulua varten.

  Ikkunoihin ripustetaan jouluvalot tuomaan iloa pimeimpään vuodenaikaan, sisälle
  sytytämme led-kynttilöitä ja pihoille lyhtyjä. Adventtihartauksia voi seurata
  televisiosta ja perinteisen joulukalenterin luukkuja avataan. Tänä vuonna
  saimme lahjoituskalentereita mm. partiolaisilta.

  Osastoilla joulukuussa leivotaan
  ja syödään joulutorttuja, sekä piparkakkuja asukkaiden toiveiden mukaan. Tänä jouluna
  kilpailemme myös Säätiön piparkakkutalomestaruudesta, kilpailuun voi osallistua
  asukkaat ja henkilökunta yhdessä. Joulua
  valmistellaan myös tekemällä joulukortteja ja askartelemalla tonttuovia, sekä muita
  joulukoristeita. Kiire meillä ei ole, kaikki tehdään omassa tahdissa.

  Normaalisti meillä käy paljon ulkopuolisia
  vierailijoita ja esiintyjiä joulun aikaan, tänä vuonna vierailijoita on
  koronatilanteen takia ollut vain muutamia ulkotiloissa. Joulumusiikkia
  kuunnellaan osastoilla asukkaiden toiveiden mukaan ja livemusiikkia kuullaan
  joulukuussa myös pianolla ja harmonikalla soitettuna. Kauneimpia joululauluja,
  sekä muita joulukonsertteja voi kuunnella streamattuna ja tietokoneen
  välityksellä.

  Ryhmäkoteihin ja yleisiin
  tiloihin tulee joulukuuset, asukkaat ja henkilökunta yhdessä koristelevat ne
  mieleisikseen. Meillä pääsee myös joulusaunaan. Jouluna on myös mahdollisuus
  muistella jo edesmenneitä läheisiään sytyttämällä lyhdyn tai kynttilän
  talojemme sisäpihalle.

  Jouluaattona halukkaat seuraavat aattohartautta
  tänä vuonna televisiosta, sekä tietenkin sitä, kun Suomen Turku julistaa joulurauhan.
  Asukkaamme pukeutuvat halutessaan juhlavaatteisiin ja keittiömme valmistaa
  juhlallisen joululounaan, jonka syömme yhdessä. Joulupukki ei tänä vuonna
  vieraile, mutta saattaa jättää joulutervehdyksiä asukkaillemme pehmeitten
  pakettien, kukkien tai joulukorttien muodossa. Jossain ryhmäkodissa saattaa
  tonttu vierailla tuomassa joulusuklaata. Joulu on meillä yhdessä olon juhla,
  jossa jokaiselle on paikka katettu!

  Uutta vuotta 2021 otetaan tänä
  vuonna maltillisesti vastaan oman ryhmäkodin kesken. Aattona tehdään pieniä
  uuden vuoden taikoja ja ennustuksia, ehkä uudenvuoden lupauksia. Katsellaan
  televisiosta ilotulituksia ja syödään nakkeja, sekä perunasalaattia. Toivotetaan
  ilolla vastaan uusi vuosi, tuokoon se kaikille paljon iloa, valoa ja toivoa!

  Lue lisää
 • 04/12/2020 - Taina Mäensivu
  Helsingin Seniorisäätiön Covid 19-tilanne 4.12.2020

  Korona-tilanne Helsingissä on edelleen leviämisvaiheessa ja tilanne on huolestuttava. Hoivayksiköissämme asuu erittäin iäkkäitä ja hauraita vanhuksia, joita haluamme kaikin keinoin suojella koronavirukselta.


  Helsingin kaupungin uusimman ohjeen mukaan, 4.12. 2020 lähtien joudumme tiukentamaan hoivayksiköissämme vierailuohjeistusta.

  Sisävierailuohjeet Seniorisäätiön hoivayksiköissä
  Antinkoti, Kannelkoti, Mariankoti, Pikku-Maria ja Pakilakoti:

  • Vierailijat voivat tavata asukkaita sisätiloissa. Tapaaminen on sovittava etukäteen viimeistään edellisenä päivänä.
  • Asukkaalla voi käydä vierailijoita kerran päivässä. Tapaaminen voi kestää 15 minuuttia. Yksi vierailija kerrallaan.
  • Edellytämme vierailijalta maskin käyttöä koko vierailun ajan.
  • Hoitaja ottaa vierailijan vastaan ja ohjeistaa suojautumiskäytännöt.
  • Vierailun aikana ei yhteistä ruokailua tai kahvittelua, jossa vierailija joutuisi ottamaan maskin pois.
  • Vierailun aikana pidettävä 2 m turvaväli. Esimerkiksi halaaminen ei ole mahdollista.
  • Vierailijan on oltava ehdottomasti terve.

  Ulkovierailuohjeet
  • Tapaamisesta sovitaan etukäteen
  • Vierailijoita enintään 2 kerrallaan, 30 minuuttia.
  • Maskia on syytä käyttää myös ulkona tapaamisissa.

  Päivässä voi valita yhden sisävierailun tai ulkovierailun. Suosittelemme sään salliessa ulkovierailuja!

  Nykyisessä koronatilanteessa, kun hoitajat jäävät heti flunssaoireiden ilmaantuessa pois töistä, altistuneet jäävät kotiin karanteeniin ja itse koronaan sairastuneet ovat eristyksissä, on työssä olevien hoitajien hoitajaresurssien takaamiseksi tehtävä pitkää päivää, venyttävä ja joustettava. Meidän on asukkaidemme suojelemisen lisäksi pidettävä huolta myös hoitajiemme terveenä pystymisestä, jotta henkilökuntaa riittää koronatilanteen jatkuessa. Toivomme ymmärrystä ja ohjeiden noudattamista, jotta saamme tämän korona-aallon selätettyä. Se vaatii meiltä kaikilta tarkkaa ohjeiden noudattamista ja halua suojella toinen toisiamme, itsemme lisäksi.

  Oikein rauhallista Itsenäisyyspäivää!

  Taina Mäensivu
  Toiminnanjohtaja

  Lue lisää
 • 01/12/2020 - Taina Mäensivu
  ​Helsingin Seniorisäätiön Covid 19-tilanne 1.12.2020

  Tiedote 1.12.2020 


  Koronaepidemia on pääkaupunkiseudulla leviämisvaiheessa ja tilanne on huolestuttava. Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on asettanut tiukennuksia ja rajoituksia kokoontumisille, sekä julkisten tilojen aukioloille. STM on antanut suosituksia ja ohjeita riskiryhmien suojaamiseksi. Noudatamme Seniorisäätiössä viranomaisten ohjeita ja suosituksia.

  Seniorisäätiön Pakilakodissa on viime viikosta alkaen todettu koronatartuntoja sekä asukkailla, että henkilökunnalla. Testauksia on tehty ja tehdään päivittäin. Koronaan sairastuneet asukkaat on eristetty ja hoitajat on asetettu karanteeniin. Heidän tilalleen on järjestetty henkilökuntaa. Omaisille on ilmoitettu välittömästi, kun epäily tartunnasta on ilmennyt. Olemme ryhtyneet kaikkiin varotoimiin taudin leviämisen estämiseksi.

  Muissa Seniorisäätiön hoivakodeissa ei ole todettu koronatartuntoja.

  Pyrimme mahdollistamaan omaisvierailut asukkaidemme hyvinvoinnin ylläpitämiseksi tässä vaikeassa tilanteessa. Vierailijoiden, omaisten ja asukkaiden yhteiset kahvihetket ja ruokailut meidän on kuitenkin lopetettava tässä taudin herkässä leviämisvaiheessa. Syömiset ja juomiset vaativat maskin poistamista ja sen on todettu olevan iso riski. Voitte jättää tuomisenne hoitajille, jotka antavat ne kyllä läheisellenne.

  Helsingissä 1.12.2020 


  Taina Mäensivu
  Toiminnanjohtaja

  Lue lisää
 • 27/11/2020 - Taina Mäensivu
  Helsingin Seniorisäätiön Covid 19-tilanne

  Tiedote 27.11.2020


  Helsingin Seniorisäätiön Covid 19-tilanne

  Koronapandemia on pääkaupunkiseudulla kehittynyt edelleen huolestuttavammaksi. Tartuntoja ilmenee erityisesti kodeissa ja lähipiirin sosiaalisissa kontakteissa. Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on tänään asettanut tiukennuksia seuraavaksi kolmeksi viikoksi, jotta koronatilanne saataisi hallintaan.

  Valitettavasti Seniorisäätiössä ei enää säästytty koronatartunnoilta, vaikka kaikki varotoimet ovat olleet käytössä.

  Seniorisäätiön Pakilakodissa on tällä viikolla todettuja koronatartuntoja neljällä asukkaalla ja kuudella hoitajalla. Asukkaat on eristetty ja henkilökuntaa on asetettu karanteeniin. Pyrimme kaikin keinoin pitämään taudin näissä ryppäissä. Suojavarusteita on riittävästi käytösssä ja henkilökuntaa on saatu järjesteltyä riittävä määrä karanteenissa olevien tilalle.

  Helsingissä 27.11. 2020
  Taina Mäensivu
  Toiminnanjohtaja

  Lue lisää
 • 04/11/2020 - Taina Mäensivu
  ​SENIORISÄÄTIÖN TIETOTURVASTA 3.11.2020

  Viikolla 43 paljon julkisuutta saanut Vastaamon tietomurto herättää paljon keskustelua sote-alan toimijoiden tietoturvasta. 


  Seniorisäätiön potilastietojärjestelmä Hilkka on luokiteltu sosiaali- ja terveydenhuollon tietoturvajärjestelmän luokkaan A. Valvira julkaisee tätä tietojärjestelmärekisteriä omilla verkkosivuillaan.

  Hilkka potilastietojärjestelmään ylläpitäjä Fastroi OY on saanut DNV GL tietoturvasertifikaatin 2019. Se todistaa, että ylläpitäjän tietoturvan johtamisjärjestelmä täyttää kaikki ISO 27001 –standardin vaatimukset.

  Seniorisäätiön ICT alihankkijalla on oma konesali, jossa sijaitsevien palvelimien tietoturvasta on huolehdittu valvomalla niiden tilaa ja huolehtimalla tietoturvapäivityksistä jatkuvana prosessina.

  Seniorisäätiössä on nimetty tietoturvavastaava. Säätiössä on tietoturvallisuussuunnitelma ja laadimme vuosittain tietoturvatilinpäätöksen.

  4.11.2020
  Taina Mäensivu
  toiminnanjohtaja

  Lue lisää
 • 23/10/2020 - Taina Mäensivu
  ​Helsingin Seniorisäätiö Covid 19-tilanne 22.10.2020

  Koronaepidemia on pääkaupunkiseudulla edelleen kiihtymisvaiheessa. Ammatillisella ja vastuullisella toiminnalla olemme onnistuneet hienosti pitämään koronan pois Seniorisäätiön hoivakotien asukkailta. Testejä tehdään asukkaille pieninkin oirein ja henkilökunta käy myös matalalla kynnyksellä paljon testeissä. 

  Hyvä niin!

  Kiitos kuuluu koko Seniorisäätiön henkilökunnalle tarkan hygieniatason pitämisestä tässä pitkittyneessä epidemiassa.
  Valitettavaa on, että helpotusta ei ole näköpiirissä. Ennusteiden mukaan epidemia jatkuu pitkälle kevääseen.

  Jatkamme samoin ohjein kuin tähänkin asti, niin pystymme elämään edes hiukan normaalimpaa arkea ja antamaan asukkaillemme hyvinvointia lisääviä arjen pieniä iloja pimenevässä syksyssä. Tavoitteenamme on, että pystymme järjestämään asukastoimintaa ja sallimaan omaisten vierailut.

  Pidetään tarkasti huolta siitä, että
  ✓ maskeja käytetään
  ✓ käsihygieniasta huolehditaan
  ✓ turvavälit muistetaan
  Näiden keinojen avulla pystymme jatkamaan asukkaille tärkeää yhteydenpitoa omaistapaamisten merkeissä.

  Seuraamme viranomaisohjeistuksia (THL, STM, AVI ja Helsingin kaupunki) ja toimimme niiden mukaan.
  Influenssarokotukset on jo aloitettu.

  Taina Mäensivu
  Toiminnanjohtaja

  Lue lisää
 • 17/09/2020 - Taina Mäensivu
  ​HELSINGIN SENIORISÄÄTIÖN COVID19-TILANNE 14.9.2020

  Helsingin Seniorisäätiössä ei ole yhtään koronatartuntatapausta tällä hetkellä. Olemme onnistuneet pitämään koronan loitolla vanhustenhoitoyksiköistämme koko kesän, mikä on vastuullisen ja ammatillisen hygieniakäyttäytymisen ja ohjeiden noudattamisen ansiota.


  Maskeissa on hyvä saatavuustilanne ja hoitohenkilökunta käyttää niitä kaikissa kontakteissa ja hoitotilanteissa ohjeita tarkasti noudattaen.

  Olemme Seniorisäätiössä iloisia, että hyvä koronatilanne antaa mahdollisuuden omaistapaamisiin ja toivotamme omaiset tervetulleiksi tapaamaan läheistään. Omaistapaamisilla on iso merkitys asukkaan hyvinvoinnin kannalta näinä poikkeuksellisina aikoina, jolloin asukkaiden osallistuminen ja liikkuminen on normaaliaikoihin verrattuna vähäisempää. Niin kauan kuin syksyn säätilanne sallii, suositellaan omaistapaamisia ulkotiloihin. Seniorisäätiössä tapaamisaika on sekä ulko-, että sisätiloissa noin 1h ja korkeintaan 3 vierasta kerrallaan. Tämä siksi, että mahdollisimman monen asukkaan omaistapaamiset pystytään järjestämään turvallisesti. Asukkaan on mahdollisuus tavata omaisiaan kerran päivässä. Merkkipäiviin liittyvät vierailut neuvotellaan osaston hoitohenkilökunnan kanssa erikseen.

  Näillä toimenpiteillä pyrimme edelleen tehostetusti suojaamaan asukkaitamme koronatartunnoilta. Siksi suojautumisohjeiden noudattaminen on tärkeää.

  Tapahtumat ja toiminta ovat palaneet. Keväällä toivoimme pääsevämme uuteen normaaliin. Onneksi tämä toive on toteutunut.
  Olemme pystyneet järjestämään ohjelmaa, tapahtumia, esityksiä ja virkistystä asukkaittemme arkeen kesän ja syksyn aikana. Turvallisuudesta tinkimättä asukkaat ovat nauttineet monenlaisista iloa tuottavista tapahtumista ja päässeet osallistumaan niin tansseihin, kuin sirkukseen ja teatteriesityksiin eri hoivakodeissamme. Näitä voitte seurata facebookista ja somekanavilta.

  Jaksetaan vielä pinnistellä ja pitää korona loitolla.

  Taina Mäensivu
  toiminnanjohtaja

  Lue lisää
 • 01/09/2020 - Taina Mäensivu
  Helsingin Seniorisäätiön Covid 19 –tilanne 28.8.2020

  Helsingin Seniorisäätiön Covid 19 –tilanne 28.8.2020


  Helsingin Seniorisäätiössä ei ole yhtään koronatartuntatapausta tällä hetkellä. Olemme onnistuneet pitämään koronan loitolla vanhustenhoitoyksiköistämme koko kesän, mikä on vastuullisen ja ammatillisen hygieniakäyttäytymisen ja ohjeiden noudattamisen ansiota.

  Kun jatkamme samaan malliin, pystymme elämään uutta normaalia arkea, niin asukkaiden virkistystapahtumista nauttien, kuin henkilöstön koulutuksienkin suhteen. Kun koko henkilökunta on valppaana ohjeiden noudattamisessa ja muistuttaa myös työkaveria, omaisia ja hoivayksiköissä liikkuvia ihmisiä hygienia -ja turvatoimien noudattamisesta, saamme pidettyä tartunnat pois hoivakodeistamme. Vastuullinen toiminta myös vapaa-ajalla on tärkeää.

  Haluamme elää täällä Säätiössä uutta normaalia: sallia vierailut ja tapaamiset, virkistystilaisuudet ja hyvinvointia lisäävän yhdessäolon asukkaillemme. Maskien käyttö, käsihygienia ja turvaväleistä huolehtiminen ovat tärkeimmät keinot pitää tauti poissa vanhusten hoivakodeista! Samalla, kun koronatartunnat maailmalla ja Suomessa lisääntyvät, mahdollisuudet viruksen pääsystä meille lisääntyvät.

  Vetoamme kaikkiin meillä vieraileviin omaisiin, että käyttäisitte ohjatulla tavalla teille annettua maskia koko vierailun ajan sisällä, sekä ulkona vierraillessa ja huolehditte sovituista turvaväleistä käsihygienian lisäksi, jotta saamme jatkettua tätä koronatonta
  arkea.

  Jaksetaan vielä tsempata, niin selvitään tästä syksystä ilman koronatartuntoja!

  Taina Mäensivu
  Toiminnanjohtaja

  Lue lisää
 • 15/07/2020 - Matleena Kaurila
  Vierailut Seniorisäätiössä 16.7.2020

  Hyvä asukkaamme omainen  tai läheinen! Huomisesta 16.7. 2020 alkaen voit vierailla myös läheisesi luona yksiköittemme sisätiloissa!

  Suosittelemme kuitenkin ensisijaisesti ulkovierailuja!

  Lue lisää
 • 29/06/2020 - Matleena Kaurila
  Tiedote 29.6.2020 vierailuista Helsingin Seniorisäätiön yksiköissä

  Hei kaikille! Tiedote 29.6.2020

  Helsingin Seniorisäätiössä noudatetaan toistaiseksi hallituksen linjausta siitä, että ympärivuorokautisen hoidon toimintayksiköiden asiakastiloihin pääsy rajataan edelleen pääsääntöisesti yksikön henkilökuntaan.


  Läheiset voivat tavata asukkaita ulkona, joko pleksiseinän takaa tai käyttäen kirurgista suu-nenäsuojainta, sekä noudattaen hyvää käsihygieniaa. Vierailujen suositusaika on 30 minuuttia, enintään 3 vierailijaa kerrallaan. Omaiset ja läheiset voivat nyt myös ulkoilla lähimaastossa asukkaan kanssa!


  Tule vierailulle terveenä ja ota suoraan yhteyttä läheisesi osastolle tai ryhmäkotiin, mielellään 24h tuntia ennen tapaamista. Huomioithan edelleen riskit, jos olet ollut lähiaikoina esim. yleisötapahtumissa tai matkustanut ulkomailla.


  Myös aktiiviset vapaaehtoiset ovat lämpimästi tervetulleita samoilla ohjeilla tapaamaan tuttuja asukasystäviään kaikissa Säätiömme yksiköissä!

  Lue lisää
 • 12/06/2020 - Toiminnanjohtaja Taina Mäensivu
  Helsingin Seniorisäätiön Covid19-tilanne ja rajoitusten asteittainen purku

  Ajankohtaista tietoa Helsingin Seniorisäätiön Covid 19-tilanteesta

  Lue lisää
 • 29/05/2020 - Toiminnanjohtaja Taina Mäensivu
  Helsingin Seniorisäätiön Covid 19-tilanne 29.5.2020

  Tiedote toiminnanjohtajalta perjantaina 29.5.2020

  Lue lisää
 • 08/05/2020 - Taina Mäensivu
  Helsingin Seniorisäätiön Covid 19-tilanne 7.5.2020

  Tiedote toiminnanjohtajalta Helsingin Seniorisäätiön Covid 19-tilanteesta. 

  Lue lisää
 • 27/04/2020 - Toiminnanjohtaja Taina Mäensivu
  Helsingin Seniorisäätiön Covid 19-tilanne 27.4.2020

  Tiedote toiminnanjohtajalta maanantaina 27.4.2020 Helsingin Seniorisäätiön Covid 19-tilanteesta

  Lue lisää
 • 16/04/2020 - Toiminnanjohtaja Taina Mäensivu
  Covid 19-tilanne 16.4. 2020

  Tiedote Helsingin Seniorisäätiön Covid- 19 tilanteesta torstaina 16.4. 2020

  Lue lisää
 • 08/04/2020 - Taina Mäensivu
  Helsingin Seniorisäätiön Covid 19- tilanne

  Ajankohtaista tietoa Helsingin Seniorisäätiön Covid 19- tilanteesta

  Lue lisää
 • 13/03/2020
  Tiedote 13.3.2020

  Hyvä omainen, ystävä, vapaaehtoinen, vierailija! Joudumme toistaiseksi sulkemaan kaikki yksikkömme ulkopuolisilta vierailijoilta. Meille asukkaidemme ja henkilökunnan turvallisuus on tärkein asia.

  Lue lisää
 • 05/03/2020 - Toiminnanjohtaja Taina Mäensivu
  Tiedote koronaviruksesta

  Tiedote toiminnanjohtajalta Korona-viruksesta.

  Lue lisää
 • 04/02/2020
  Omaiskyselyn raportti 2019

  Keräsimme viime syksynä jälleen asiakaspalautetta asukkaittemme omaisilta ja läheisiltä. Suuri kiitos kaikille kyselyyn vastaajille! 

  Kehitämme toimintaamme jatkuvan kehittämisen periaatteella. Vuoden 2020 toimintasuunnitelman kehitystavoitteet nousevat omaiskyselyn vastauksista, kaupungin tekemästä asiakaskyselystä, sekä tarkastuskäynneistä laadituista raposteista.
  Omaiskysely toteutettiin Webropol-linkillä ja paperilomakkeilla loka-marraskuussa 2019. Kyselyyn tuli 234 vastausta. Erityisen iloisia voimme olla siitä, että suuri osa vastaajista (71,5%) suosittelisi Helsingin Seniorisäätiötä hoitopaikkana tuttavilleen tai läheisilleen.
  Koko raportti löytyy kotisivujemme etusivulta pdf-tiedostona.
  https://www.seniorisaatio.fi/  Lue lisää
 • 05/11/2019
  Asukkaamme omainen tai läheinen vastaathan asiakastyytyväisyyskyselyyn!

  Marraskuussa kerätään jälleen asiakaspalautetta asukkaittemme omaisilta ja läheisiltä. Kyselylinkin saa omaan sähköpostiinsa antamalla sähköpostiosoitteen henkilökunnallemme tai kyselyyn on mahdollista vastata myös paperisella lomakkeella. 

  Paperilomakkeita varten löytyy jokaisesta toimiyksiköstä palautuslaatikko julkisista tiloista. Kysely on auki marraskuun ajan!  Lue lisää
 • 19/09/2019
  Säätiön uusi esite on ilmestynyt!

  Syksy puhaltaa usein uusia tuulia! Tällä kertaa se on tuonut meille uuden esitteen. Kurkista ja tutustu! Löydät sen alla olevasta linkistä:

  https://www.esitteemme.fi/seniorisaatio/WebView/


  Lue lisää
 • 11/09/2019
  Olemme mukana järjestämässä Suomen suurimpia avoimien ovien tempausta!

  Helsingin Seniorisäätiö on mukana Suomalaisen Työn Liiton järjestämässä Tervetuloa meille -tempauksessa, joka järjestetään lokakuun ensimmäisellä viikolla 30.9. - 6.10.2019. Tavoitteena on avata ovet yrityksiin sekä yhteisöihin ja kertoa suomalaisesta monipuolisesta osaamisesta. Tempaus innostaa suomalaiset yritykset ja yhteisöt viettämään yhdessä Suomen suurimpia yhtäaikaisia avoimien ovien päiviä rennon kanssakäymisen merkeissä.


  Seniorisäätiö järjestää tapahtumaviikolla Haleja & korvapuusteja – tapahtuman kansallisena korvapuustipäivänä perjantaina 4.10.2019 klo 10.30 – 13.00 Mariankodissa (osoite Schildtinpolku 6, Pohjois-Haaga).

  Tapahtuma on avoin kaikille ja halukkaat pääsevät tapahtumassa koristelemaan ja herkuttelemaan oman korvapuustinsa. Asukkaista koostuva raatimme valitsee voittajakorvapuustin kaikista koristelluista korvapuusteista. Voittajalle on luvassa palkinto! Lisäksi tapahtumassa on mahdollisuus tutustua Seniorisäätiön tarjoamiin monipuolisiin työskentely-, harjoittelu- ja vapaaehtoistyömahdollisuuksiin ja saada lisätietoa toiminnastamme. Mukana menossa on myös Halipulla-maskotti!

  Tervetuloa meille -viikon tapahtumakalenteriin on koottu kaikki viikon aikana järjestettävät avoimien ovien tapahtumat. Tapahtumakalente­rin osoite on: tervetuloameille.fi

  Jos haluat osallistua keskusteluun somessa: #tervetuloameille2019.

  Lisätietoja tapahtumasta:

  Aalto-Hätinen Jasmiina, rekrytointivastaava
  HelsinginSeniorisäätiö, p. 020 7718 518
  rekrytointi@seniorisaatio.fi

  Toivotamme siis kaikki tervetulleeksi viettämään hauskaa tapahtumaa yhdessä asukkaidemme kanssa!


  Tervetuloa meille -viikon aikana 30.9.–6.10.2018 yritykset ympäri Suomen avaavat ovensa ja näyttävät, mitä niissä tehdään. Tempaus on avoin kaikille yrityksille. Tervetuloa meille -viikon takana on Suomalaisen Työn Liitto. www.tervetuloameille.fi

  Lue lisää
 • kukka
  22/08/2019
  Sadonkorjuuviikko viikolla 35

  Viikolla 35 vietetään Helsingin Seniorisäätiössä Sadonkorjuuviikkoa – loppukesä otetaan vastaan sadonkorjuutorein, joissa voi aistia vanhanajan toritunnelmaa. Viikkoon mahtuu mukaan myös musiikkia, laulua, tanssia ja liikettä, eli hyvää mieltä monessa eri muodossa! Ystävät ja läheiset ovat sydämellisesti tervetulleita viikon tapahtumiin!

  Lue lisää
 • kukkamaa
  12/07/2019 - Hanna Maunula
  "--kaikille kukille annetaan mahdollisuus"

  ”Ja mä olen sitä mieltä, että aina menee oikein, eiks vaan?”, kysytään pöydästä. Hyväksyviä nyökytyksiä. ”Niin ja kaikille kukille annetaan mahdollisuus”, nousee esiin kaunis ajatus, johon toinen pöydästä vastaa iloisesti nauraen: ”Hän antaa kaikille mahdollisuuden loistaa!”

  Rupattelimme kesäkuussa Marianpihan vapaaehtoisten kanssa heidän toiminnastaan - käyhän lukemassa haastattelu kokonaisuudessaan täältä.

  Lue lisää
 • Asiakastyytyväisyyskysely
  08/07/2019
  Asiakastyytyväisyyskysely syyskuussa 2019

  Syyskuussa 2019 toteutetaan asiakastyytyväisyyskysely - liitteenä ennakkotietoa tulevasta kyselystä.

  Tarkemmat lisäohjeet kyselyä koskien tulossa myöhemmin.

  Lue lisää
 • Yhdenvertaisuus
  25/06/2019 - Hanna Maunula
  Yhdenvertaisuus-teemaviikko käynnissä

  Tällä viikolla vietetään Säätiössä Yhdenvertaisuus-teemaviikkoa. Viikon toiminnassa ovat erityisesti esillä tasa-arvo ja yhdenvertaisuus. Kaikissa yksiköissä muun muassa askarrellaan banderolleja, jaetaan
  ajatuksia ja muistoja muistelukahvilassa sekä leivotaan Sateenkaari-Porkkanakakkua. Viikko huipentuu perjantaina 28.6 Marianpihan pihapiirissa pidettävään Yhdenvertaisuuskävelyyn - tapahtuma on avoin kaikille, eli tervetuloa!

  Lue lisää
 • Liikunta
  25/06/2019
  "Kehittämistoiminta on kestävyyslaji"

  Helsingin Seniorisäätiön kouluttaja ja fysioterapeutti Heidi Perukangas raottaa uusimmassa blogikirjoituksessa PowerLiikuntamallin kehittämisprosessia. Pääset lukemaan kirjoituksen klikkaamalla itsesi
  Säätiön blogiin tai klikkaamalla tästä.

  Lue lisää
 • Bremen
  07/06/2019
  Blogissa opintomatkasta Bremeniin

  "Kokoonnuimme suureen kabinettiin, jossa esittäydyimme. Kävimme läpi saksalaisia toimintatapoja ja hoitomalleja vanhustyöstä. -- Jokaiselle jaettiin eri työyksiköt omaa alaa vastaavista toimipaikoista mm. vanhainkodit ja oppilaitokset, joissa työskentelisimme seuraavat kaksi päivää."

  Ravintokeskuksen Karri ja Silja kirjoittivat blogikirjoituksen opintomatkastaan Saksan Bremeniin - lue heidän kokemuksistaan tästä.

  Lue lisää
 • Riitta Taarasti
  23/04/2019 - Hanna Maunula
  Blogissa vierailevana kirjoittajana vapaaehtoinen Riitta Taarasti

  Tapasimme Riitta Taarastin kanssa Pakilakodissa tammikuussa ja tästä tapaamisesta käynnistyi Riitan vapaaehtoistyö Helsingin Seniorisäätiössä.

  Lue blogistamme Riitan ajatuksia kuluneesta vuodesta vapaaehtoistyön parissa. Pääset blogiin tästä.

  Lue lisää
 • kukkakimppu
  18/04/2019
  Vuosikertomus 2018

  Toiminnanjohtajan katsaus toimintaan ja toimintaympäristöön

  Vuosi 2018 jää mieliin sote-uudistuksen vuotena. Vuoden vaihteen jälkeen keskustelu vanhuspalveluista kävi kiivaana. Etenkin isojen monikansallisten yhtiöiden tuottamat vanhuspalvelut joutuivat median hampaisiin henkilöstömitoitusten ja hoidon laadun suhteen.

  Seniorisäätiössä viime vuonna tehdyn omaiskyselyn tulokset osoittivat, että Seniorisäätiön hoidon periaatteet ja laadukkaat käytännöt ovat olleet oikeita, koska omaiskyselyssä oltiin erinomaisen tyytyväisiä asukkaidemme saamaan hoitoon.

  Sote-uudistus ei toteutunut ja nyt odotellaan uutta hallitusta, joka alkaa järjestelemään sosiaali- ja terveysasioita uudelle mallille.

  Seniorisäätiössä seurattiin tekeillä olleen uudistuksen käänteitä tiiviisti ja pohdittiin kaiken aikaa sitä, mitä mikäkin suunnitelman vaihe meihin vaikuttaisi. Seuraamista jatketaan ja yritetään kehittää toimintaamme taas ketterästi uuden mallin mukaiseksi.

  Varmaa on, että hoidon laatua seurataan jatkossakin, ehkä henkilöstömitoitukset päätyvät lakiin numeroina, ehkä eivät.

  Varmaa on myöskin se, että vanhusväestö lisääntyy ja sen vuoksi vanhustenhoidolle on tehtävä uudistuksia. Vanhustenhoidon rakenneuudistusta on tehty jo vuosia, laitoshoitoa ajettu alas, tehostettu palveluasuminenkin tulee kalliiksi ja näin ollen painopistettä on siirretty kotihoitoon. Muistisairautta sairastaa yhä useampi kotona-asuva. Yli 90-vuotiaaksi elävän ihmisen todennäköisyys sairastua muistisairauteen on 40-50%.

  Vuoteen 2030 mennessä lähes puolet Suomen työvoimasta eläköityy. Nuoret ikäluokat eivät pysty täyttämään eläkkeelle siirtyneiden synnyttämää vajetta työvoimassa. Työmarkkinoille tarvitaan lisää
  työvoimaa, vaikka uudet teknologiat lisäävät tuottavuutta ja paikkaavat työvoimavajetta, ei hoivatyössä voi kuitenkaan roboteilla kokonaan vanhuksien hoitajia korvata.

  Viisautta tarvitaan, kekseliäisyyttä kaivataan ja rohkeutta odotetaan tulevilta päättäjiltä, jotta vanhustenhoidon kiperä yhtälö saadaan ratkaistua.

  Vuosikertomus on kokonaisuudessaan luettavissa tästä.

  Lue lisää
 • musiikki
  22/02/2019
  Uusin blogikirjoitus luettavissa!

  Musiikin ilo on esillä uudessa blogikirjoituksessamme, jonka on kirjoittanut asukastoiminnan ohjaajamme Saila Lehtonen.

  Pääset lukemaan sen tästä.

  Lue lisää
 • Avainlippu- ja Yhteiskunnallinen yritys -merkit
  25/01/2019 - Teksti pohjautuu Suomalaisen Työn Liiton julkaisemaan tiedotteeseen
  Avainlippu- ja Yhteiskunnallinen yritys -merkit myönnetty Helsingin Seniorisäätiö sr:lle

  Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Helsingin Seniorisäätiö sr:lle Avainlippu- ja Yhteiskunnallinen yritys -merkin käyttöoikeuden.

  Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Avainlippu on suomalaisten hyvin tuntema alkuperämerkki, joka kertoo suomalaisesta alkuperästä ja työllistämisestä kotimaassa. Helsingin Seniorisäätiö sr on saanut Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa tuottamalle ja työllistämälle palvelulleen.

  Yhteiskunnallinen yritys -merkin voi puolestaan saada yritys, joka on perustettu tuottamaan yhteiskunnallista hyvää, ja joka käyttää suurimman osan voitoistaan yhteiskunnallisen haasteen ratkaisemiseen. Tärkeää on myös liiketoiminnan yhteiskunnallisten vaikutusten osoittaminen ja toiminnan avoimuus.

  ”Helsingin Seniorisäätiö tekee tärkeää yhteiskunnallista työtä ja on hienoa, että sen on mukana yhteiskunnallisten merkkiyritysten ja Avainlippuyritysten kasvavassa joukossa”, toteaa Suomalaisen Työn Liiton Brand Manager Niina Ollikka.

  Lue lisää

Facebook-sivumme

INSTAGRAM

Twitter-tilimme